VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Ondanks negatieve rente toch run op spaarrekeningen

Geplaatst op: 28-09-2021, 13:48:55

Nu de negatieve rente op spaarrekeningen steeds dichterbij komt voor iedereen, is er plots een run op spaarrekeningen. Hoe zit dat?

Hoewel de rente historisch laag is, worden er toch massaal veel spaarrekeningen geopend, signaleert Dirk Folkerts, directeur van Spaaronline.nl: “Een mogelijke verklaring is dat mensen hun vermogen willen verspreiden over meerdere rekeningen, om zo de negatieve rente bij hun huisbank te ontlopen. Daarom opent men extra spaar- en betaalrekeningen.” De hoogste rente is daarbij blijkbaar niet het allerbelangrijkste. “Er worden namelijk ook veel rekeningen met 0,00 of 0,01 procent rente aangevraagd”, merkt Folkerts op. 

Daarnaast hebben veel Nederlanders met een hoger inkomen extra spaargeld opgebouwd tijdens de lockdowns. Folkerts: “Ze konden dat geld niet uitgeven aan, bijvoorbeeld, een vakantie of aan uitgaan. De meesten zijn niet van plan om dat gespaarde geld meteen uit te geven, bleek al eerder. Ook dat is een reden om een extra spaarrekening te openen.”

Vergelijkingssite Spaaronline.nl zette de vijf meest aangevraagde spaarrekeningen op een rij. Dit overzicht kunt u inzien door onderstaande bijlage te downloaden. 

Bron: bijdrage van 28 september 2021 van Ronald Bruins op www.amweb.nl

Download bijlage: spaarrekening.jpg

Vorige pagina